صحیح ترین روش شستن فرش در خانه

Rate this post

صحیح ترین روش شستن فرش در خانه

فرش تزئین خانه های ایرانی است. این کفپوش زیبایی خانه را دو چندان کرده و به خانه گرما می بخشد. فرش کثیف و چرب ظاهر بسیار نامناسبی به خانه می دهد. از طرفی در فرش های کثیف و چرک شرایطی برای رشد انواع باکتری ها وجود دارد. قالیشویی یکی از کارهایی است که باید هر چند سال یکبار انجام شود. اما بدون شک حداقل چند بار در سال نیاز به رنگ آمیزی دارند. در مورد روش شستشوی فرش و نکاتی که در این کار باید به آنها توجه داشته باشید می گوییم. پس اگر قصد شستشوی فرش در منزل را دارید این مطلب را در سایت سپند بار دنبال کنید. فرش جزء تزئینی خانه های ایرانی است. این کفپوش زیبایی خانه را دو چندان کرده و به خانه گرما می بخشد. فرش کثیف و چرب ظاهر بسیار نامناسبی به خانه می دهد. از طرفی در فرش های کثیف و چرک شرایطی برای رشد انواع باکتری ها وجود دارد. قالیشویی یکی از کارهایی است که باید هر چند سال یکبار انجام شود. اما بدون شک حداقل چند بار در سال نیاز به رنگ آمیزی دارند. در مورد روش شستشوی فرش و نکاتی که در این کار باید به آنها توجه داشته باشید می گوییم. پس اگر قصد شستشوی فرش در منزل را دارید، این مطلب را در سایت باربری خونه بار دنبال کنید.

قبل از شستشو به بافت فرش توجه کنید

فرش اکثر خانه های ایرانی ماشینی است نه دستبافت. فرش دستبافت از کیفیت بسیار بالایی برخوردار بوده و تنها فرشی است که با پا خوردن‌های متوالی زیبایی آن دو چندان می شود. اما روش فرش ماشینی و دستباف متفاوت است.

به طور کلی فرش های عرضه شده در بازار به دو دسته زیر تقسیم می شوند:

فرش دستباف
فرش ماشینی

فرش ماشینی

اگر دقت کرده اید، فرش های ماشینی معمولاً بافتی منظم و مستحکم دارند. این نوع فرش ها از الیاف مصنوعی با استفاده از تجهیزات صنعتی ساخته می شوند و معمولاً مقاومت بیشتری در برابر پاک کننده های قلیایی دارند. البته استفاده از فرآورده های قلیایی به رنگ اصلی فرش نیز بستگی دارد.

اگر رنگ غالب فرش تاروپود روشن است، بهتر است از مواد شوینده خنثی استفاده کنید. اگر رنگ غالب فرش تیره است استفاده از شوینده های قلیایی مشکلی ندارد.

همچنین بافت فرش ماشینی نسبت به فرش دستبافت متراکم تر است. به همین دلیل می توانید با خیال راحت شستشو فرش را به قالیشویی های صنعتی بسپارید و وقت و انرژی خود را برای نظافت فرش تلف نکنید.

فرش دستباف

فرش دستباف نشان و هویت ملت ایران است. اگر فرش دستباف در خانه یا محل کار خود دارید، خوش شانس هستید. اما حفظ این زیبایی کمی سخت است. فرش های دستبافت دارای الیاف حساس تری نسبت به فرش های ماشینی هستند. به همین دلیل روش شستشوی فرش دستبافت با فرش ماشینی کمی متفاوت است.

شوینده‌های شیمیایی در شستشوی فرش دستباف جایی ندارند. از شوینده‌های شیمیایی استفاده نکنید. محلولی از موادی مانند جوش شیرین و نمک و همچنین آب سرد برای شستن فرش دستباف مناسب است.

فرش ماشینی

تجهیزاتی که برای شستن فرش نیاز دارید

قبل از اینکه نحوه شست و شوی فرش را به شما بگوییم، باید تعدادی مواد و وسایل را تهیه کنید تا مجبور نباشید هنگام شستشو به دنبال آنها بگردید. قالیشویی مانند آشپزی است. قبل از پخت مواد لازم را آماده کرده و مقدار آن را مشخص کرده و در نهایت شروع به پخت می کنید. برای شستشوی فرش به یک سری مواد شوینده رایج و ابزار کاربردی نیاز دارید.

*پارو
*جارو برقی
*اسفنج تمیز
*سطل
*مواد شوینده (مانند پودر صابون، شامپو فرش و …)
*اب
*دستکش پلاستیکی
*یک سطح صاف، محکم و ترجیحاً شیبدار با کانال آب خروجی
برای یک شستشوی اصولی مناسب، بهتر است تمام موارد فوق را تهیه کنید.

روش شستشو فرش

اکنون که تمام وسایل لازم برای شستن فرش خود را آماده کرده اید، وقت آن است که دست به کار شوید! شستن فرش. روش شستشوی فرش را طبق مراحل زیر دنبال کنید تا به ایده آل ترین نتیجه برسید.

فکری به حال گرد و غبار فرش بکنید

بدون شک فرش پوشیده از غبار و خاک قابل شستشو نیست. پس گرد و غبار فرش را در نظر بگیرید. می توانید این کار را با تکان دادن فرش در فضای باز انجام دهید. اگر مشکوک به وجود زباله در بافت فرش هستید، از جاروبرقی استفاده کنید. قسمت شانه جاروبرقی را بردارید تا تمام پرزهای فرش پاک شود.

تست رنگ‌ دهی فرش

قبل از شروع شستشوی فرش، حتماً آنچه را که به شما می گوییم انجام دهید. یک تکه پارچه سفید تمیز بردارید و آن را خیس کنید. این پارچه را روی قسمتی از فرش قرار دهید. اگر پارچه سفید شما تماماً رنگ شده باشد، فرش شما رنگارنگ می شود. اگر فرش رنگ شده است، شستن آن در خانه خطر بزرگی است! صلاح حکم می کند که فرش هایی که رنگ دارند به قالیشویی های معتبر برده شوند یا با آب کاملا سرد شسته شوند. فرش هایی را که بعد از تاب دادن رنگ نشان می دهند خشک نکنید.

فکری به حال گرد و غبار فرش بکنید

شستن فرش در خانه

ابتدا فرش را روی سطحی صاف و ترجیحاً شیبدار پهن کنید. این سطح باید سخت باشد. سطوحی که از موزاییک، سنگ و سیمان ساخته شده اند برای شستشوی فرش مناسب هستند. اما چرا سطح شیب دار؟ سطوح شیب دار اجازه می دهد تا آب اضافی از فرش خارج شود.

*فرش را با آب با دمای ملایم بشویید. اطمینان حاصل کنید که تمام سطوح با آب کافی پر شده است. البته فرش دستباف نباید از قبل خیس شود. برای صرفه جویی در مصرف آب بهتر است از سطل استفاده کنید.

*مقدار مناسب مواد شوینده را روی سطح فرش بریزید. ماده شوینده ترجیحاً باید غیر قلیایی باشد و هر چه به خنثی نزدیکتر باشد بهتر است.

با دست، پا و یا شانه مخصوص و پارو مواد شوینده را در سطح فرش و در جهت خواب فرش پراکنده کنید. آنقدر این کار را ادامه دهید تا فرش شما غرق در کف شده باشد.

*بگذارید مواد روی فرش بماند سپس آن را بشویید.

*اگر در هنگام شست و شو مشاهده کردید که چرک زیادی به همراه آب از فرش خارج می شود، دوباره عملیات شستشو را تکرار کنید.

*در نهایت از پارو فرش برای آبکشی فرش استفاده کنید. اطمینان حاصل کنید که تمام آب اضافی از فرش خارج شده است.

*بعد از نیم ساعت با برس فرش را برای جهت خواب درست کنید.

روش شستن فرش با شامپو فرش

شامپو فرش از آن دسته محصولاتی است که حضور آن در بازار یک نعمت است. مناسب ترین شامپو فرش را با توجه به رنگ و جنس فرش خود انتخاب کنید. اگر روش صحیح استفاده از شامپو فرش برای تمیز کردن فرش خود را نمی دانید، ادامه مطلب را بخوانید.

*قبل از هر کاری فرش را کاملا تمیز کنید تا اثری از گرد و غبار، کثیفی، مو و هر چیز دیگری روی فرش باقی نماند.

*مقداری شامپو فرش را در یک کاسه بریزید. ظرف را تکان دهید تا شامپو کاملا کف کند. (به دستورالعمل روی ظرف شامپو فرش توجه کنید)

*یک اسفنج تمیز بردارید و به آرامی روی ظرف حاوی شامپو فرش بمالید.

*اسفنج را به آرامی روی فرش بکشید. این کار را در تمام جهات فرش انجام دهید. در دور آخر اسفنج را در جهت بافت فرش بکشید.

*برای براق شدن فرش اجازه دهید شامپو فرش به مدت 30 تا 45 دقیقه روی سطح فرش بماند.

*در نهایت فرش را دوباره جاروبرقی بکشید تا یک فرش تمیز ببینید.

روش شستن فرش با شامپو فرش

شستن فرش با مواد طبیعی

همانطور که می دانید استفاده از مواد شیمیایی می تواند به بافت فرش آسیب برساند. خبر خوب این است که شستن فرش با مواد طبیعی امکان پذیر است. هم برای شستشوی فرش و هم برای پاک کردن لکه از روی فرش می توانید از مواد طبیعی استفاده کنید.

معرفی چند ترکیب طبیعی برای از بین بردن لکه فرش:

جوش شیرین و سرکه سفید را مخلوط کنید

نمک و سرکه سفید را مخلوط کنید

استفاده از بخارشوی و در صورت امکان استفاده از ترکیب سرکه سفید و جوش شیرین در محفظه بخارشوی

پراکسید هیدروژن (برای از بین بردن لکه های پروتئین و خون)

ترکیب یک فنجان پودر ذرت – نصف فنجان جوش شیرین – یک فنجان شکر

ویژگی یک ماده شوینده مناسب برای شستشو فرش

یکی از نکات مهم در نحوه شستشوی فرش در منزل، انتخاب یک شوینده مناسب است. شوینده باید چه ویژگی هایی داشته باشد؟

خواص یک شوینده مناسب برای شستشوی انواع فرش:

*ویژگی اصلی توانایی تمیز کنندگی بالا است. این قدرت پاک کنندگی باید بتواند لکه ها و کثیفی ها را از روی فرش پاک کند.

*مواد شوینده باید از خاصیت نرم کنندگی فرش استفاده کند.

*فرش را دچار خوردگی نکنید.

*عطر مناسبی دارد.

*pH ماده شوینده باید خنثی باشد. این یعنی نه اسیدی و نه قلیایی

*حالت شوینده مایع است. (بدون گرد و غبار)حلالیت کمی در آب دارد.

*قابلیت استفاده از روش های مکانیزه و غیر مکانیزه قالیشویی.

*کف مناسب و کنترل شده ای دارد.

نکاتی برای افزایش طول عمر فرش

*برای جلوگیری از پوسیدگی از قرار دادن فرش در مناطق مرطوب خودداری کنید.

*تا حد امکان نور مستقیم خورشید به فرش نمی رسد.

*برخی از لوازم خانگی سنگین مانند یخچال و فریزر، مبلمان، تخت خواب و … به تدریج بر روی فرش فشردگی موضعی ایجاد می کنند. پس هر از چند گاهی جای فرش یا محل وسایل سنگین را عوض کنید.

*بهترین راه برای جابجایی فرش در اسباب کشی، رول کردن آن است.

*اجازه ندهید عمر لکه تازه ظاهر شده روی فرش برای مدت طولانی ادامه یابد. با روش های زیر به سرعت لکه های فرش را برطرف کنید.

جهت اسباب کشی به صفحه اصلی باربری خونه بار مراجعه فرمایید

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *